Барът в домашния интериор

Домашният бар е уникално място – място, където да релаксирате с чаша от любимото си питие, след като се приберете от работа. В повечето случаи барът е полуотворено пространство, свързващо дневната с трапезарията.

Барът може да бъде разположен така, че да гледа навън или пък като място, от което имате видимост към телевизора.

Когато е свързан с дневната, барът служи като място за сервиране по време на партита или семейни сбирки.

В зависимост от наличното пространство и страстта на собственика на дома, могат да бъдат избрани различни видове от тази полезна мебел.

Ето някои аспекти, които е добре да имате предвид, когато вземате решение за местоположението и вида на домашния бар.

Пространството

Първо трябва да сте наясно колко често ще използвате домашния бар. От това ще зависи и съхранението на напитките. Количеството им пък ще определи големината на бара. Накрая изберете мястото така, че да бъде удобно разположението на плота и столовете за бара.

Бюджет

Бюджетът е съществен фактор и зависи от това, какви функции допълнително ще предлага бара. Например, дали искате да съхранявате напитките в специален хладилник на бара или просто да имате поставка за чашите ще определи в голяма степен цената, която ще трябва да платите. Също така е важно да решите дали искате да имате на бара си мивка и отделна ВиК инсталация или не – това също има голямо значение за цената.

Разбира се, барът не означава задължително плот, при който може да се сяда. Не всеки дом разполага с нужното пространство и разположение на стаите.

Функциите на домашен бар може да изпълнява и един обикновен шкаф, който ползвате специално за съхранение на напитките и чашите за тях в дома ви, а консумацията става в удобството на дневната ви или всяко друго място в дома ви, което ви създава усещането за релакс след натоварения ден.

www.tia.bg