Семейство

Специалистите дизайнери ще ви предложат различни начини на планиране, ще определят вида на хола в зависимост от вашите стилистични предпочитания, особеностите на архитектурното разпределение и на конструктивните елементи ще помогнат с избора на мебелите, но още от самото начало трябва да сте наясно ак бихте искали да изгл

Наближава осми март (8-и март) - Международният ден на жената. Ако още на знаете какво да пожелаете на своята нежна половинка, обичана майка, сестра или приятелка, тук ще Ви предложим няколко идеи. Пожеланията за осми март обикновено показват радостта, която ни дават жените, изказват подкрепа и обич.

Наближава Денят на влюбените - Св. Валентин! Ако не знаете какъв sms да изпратите на любимия човек или ако не знаете как да му кажете, че го обичате на 14-и февруари, ето няколко варианта, които може би ще ви помогнат.

Днешният човек встъпва в брак с убеждението, че го прави от любов и очаква животът му да бъде по-добър и по-щастлив.

Жените обикновено желаят да имат съпруг, който: да ги обича най-много;

За това, как да се запази и заздрави бракът, да бъде той щастлив, може дълго да се спори. Но вместо бурни диспути и дискусии американецът предлага да се действа, като на първо място това се отнася за мъжете.

Колкото и странно да звучи – бракът всъщност е възникнал като вид сделка, а и днес често е така, въпреки, че се приема за несъвместимо да съжителстват любовта и финансовия интерес под един покрив.

Изразът “качество на живота” се е появил в САЩ и Япония преди 50-60 г. – бурното икономическо развитие след Втората световна война способства за увеличаване благосъстоянието на хората и те започват да се замислят върху начин, по който да го измерят и съпоставят с това на другите.

Домашният бар е уникално място – място, където да релаксирате с чаша от любимото си питие, след като се приберете от работа. В повечето случаи барът е полуотворено пространство, свързващо дневната с трапезарията.

Границите са онези ограничения, които поставяте във връзката си, за да предпазите себе си - от манипулация, използване и прекомерно съобразяване с нуждите на партньора. Границите ви помагат да съхраните индивидуалността си, докато същевременно споделяте част от живота си с друг човек. Когато става въпрос за граници в една връзка, ключовата дума е “баланс”. Какви са границите, които поставяме пред любимия човек, кои от тях са здравословни за отношенията и кои могат да навредят?

Всяка култура си има своите амулети и талисмани. Подковата, например, у нас е талисман за късмет в дома.

И кои са най-срещаните извинения за пренебрегването му.

Ако смятате, че секси бельо означава единствено много изрязан сутиен и прашки, бъркате. Няма значение какво носите – номерът е в избора на бельо, което стои добре на вашето тяло.

Средно една трета от живота си прекарваме в спалнята. Излишно е да се харчат купища пари за създаването на перфектната спалня. Ето няколко прости съвети от Feng Shui, как да съчетаете елегантния стил с грижата за собственото си здраве:

Древното учение feng shui (в превод - вятър и вода) има за цел търсенето на баланс между човека и средата, в която живее. Според feng shui жизненото пространство трябва да бъде организирано така, че да се оптимизира човешката дейност, като в същото време се създават условия жизнената енергия да се възстановява ежедневно.

Може би първо трябва да си дадете сметка кога би трябвало да потърсите помощ от специалист. Трябва да знаете, че ако вашето предбрачно съжителство е било по-малко от 6 месеца, то има реални шансове скоро да се озовете пред дилемата: "дали не сбърках" и "как ще я карам така занапред"?

За да имаме повече здраве, любов или пари: Фън Шуи е начин да се организира пространството и да засилим положителната енергия около нас, неутрализирайки отрицателната.

Фън Шуи е науката за движение на енергията или Чи посредством баланса на петте природни елемента: вода, дърво, огън, метал и земя.

Независимо от това дали ви предстои да живеете заедно или то вече се случва, няма да са в излишък няколко съвета.

Обзавеждането на дома ни е нещо много важно и в него влагаме много време и пари. Домът е мястото, където се чувстваме добре и уютно. Той разкрива много от нашата същност пред останалите. Местото, където ще живеете заедно, трябва да бъде приятно и за двамата.

Колкото и странно да звучи – бракът всъщност е възникнал като вид сделка, а и днес често е така, въпреки, че се приема за несъвместимо да съжителстват любовта и финансовия интерес под един покрив.

Валентинката – това е картичка, най-често в розово или червено, която даваме на всеки, когото обичаме на празника на влюбените. Най-скъпата валентинка е тази, която е направена саморъчно. Ето няколко варианта да зарадваме любимите с направени от нас самите валентинки.

Скоро ще облечете бялата рокля? Най-голямата ви надежда е да живеете дълго и щастливо с любимия мъж. За да стане тя реалност, променете безпочвената романтика в себе си.

Успешният брак все повече се превръща в специалност, която все по-малко хора успяват да завършат с добра диплома. Преди години разводите все още не бяха масово явление.

Вглеждали ли сте се как танцуват семейни двойки по време на сватбено тържество? Сравнявали ли сте нежността в погледа и движенията на младоженците, и не по-малко всеотдайната прегръдка, в която танцува някоя възрастна двойка.

Кои са тези хора, излъчващи семейно щастие?

Около 80% намират моногамната форма на отношения в брака като най-добрата възможност да си близо до другия. И сигурно са прави.

Има две главни причини някои двойки въпреки продължилия дълги години брак да останат моногамни.

Ако човек прекарва дълго време в компанията на любимия си, кръвното му налягане се нормализира. Това с най-голяма сила важи за брачните двойки.

Преценете каква роля играят парите във вашето семейство и така ще узнаете какво разкриват те за вашите отношения.

Според изследвания на психолози и сексолози много проблеми в интимните контакти между съпрузите възникват поради това, че доста жени не обръщат внимание на спонтанността в секса, на любенето без продължителна подготовка и всякакви прелюдии.

Вие знаете повече, отколкото предполагате. Скоро ще имате бебе. Може би вече го имате. Вие сте щастливи и развълнувани, но ако нямате голям опит, се страхувате, че няма да успеете да се справите с проблема за отглеждането на бебето.

Изследователите отделят голямо внимание на намаленото удовлетворение от брака особено, сред жените, когато партньорите станат родители. Сред евентуалните причини за спада е половата диференциация и специализация, която съпътства родителството. По какъв начин родителството става повод за полова специализация в брака?

За съжаление твърде малко изследвания разглеждат обикновения брачен полов живот. Проучванията за секса в брака най-често съсредоточават вниманието си върху секса като безпристрастен и чисто биологичен, вместо като част от интимността. Чувствеността и емоционалната сексуалност в брака са неизследвана област.

Според психолозите най-важният проблем в семейните отношения отдавна е известен на всички: най-често съпрузите отделят по-голямо внимание на своите ангажименти и мисли, отколкото но партньорите си. В резултат на това те започват да търсят утешение от други хора.