Облекло и аксесоари

Булчинският букет и сватбената украса от цветя са важна част от сватбеното ви тържество, независимо от това дали е малка церемония в семеен кръг или грандиозно градинско парти.

Обувките

Дори да не се виждат обувките са важни, за да се чувствате удобно и щастлива. Ако ви харесват някои обувки, но не са ви удобни – забравете ги. Не ги купувате с мисълта, че са само за един ден и ще издържите. Денят на сватбата е дълъг и тежък – ще вървите, ще танцувате, ще бягате.

Важно е да се обърне внимание на аксесоарите, които да бъдат в унисон с цялостната ни визия в сватбения ден. Булката е нужно да бъде възможно най-семпла, елегантна и красива. Тя трябва да избягва дългите и масивни обици, гривни, часовник или огърлици в много цветове.

Силуетът отразява цялостния вид на булчинската рокля. Това е най-важният елемент, върху който трябва да се фокусира, защото формата на роклята е нейната основа. Силуетите за булчинските рокли могат да се разделят на четири основни вида.

Да се избере сватбена рокля не е лесно, тъй като от една страна тя ще е център на внимание през целия ден на сватбата и е необходимо да бъде ослепителна. От друга страна булката трябва да изглежда естествено и да избере рокля, която отговаря на нейната същност.

При първата си обиколка по магазините, опитайте се да се ограничите до 3-4 различни булчински салона, тъй като лесно може да забравите коя рокля къде сте я пробвали.

Изборът на прическа е една нелека задача, тъй като до голяма степен от фризурата зависи впечатлението от вашата външност. Правилно подбраното и добре изпълнено подстригване е основно условие за красива прическа.

1. Твърде много руж

Ружът трябва да изглежда естествен, свеж и да стои красиво. Нанася се преди какъвто и да е друг цвят (сенки или червило) на лицето. Ако изглежда така, че ако само набързо добавиш гланц за устни и спирала и си готова да излезеш – значи си постигнала целта.

Всяко момиче си мечтае за своята сватба още от много малка и преди всичко за това, как ще изглежда тя – Булката. Всички подробности са в главата на жената, много преди тя изобщо да е получила предложението.

Има все повече предложения, за да бъде младоженецът не само елегантен, но и да носи с удобство и стил своето облекло.

Десет съвета за създаване на перфектна сватбена прическа

Гравирането на вътрешната част на сватбените пръстени е още едни символ за връзка между двамата младоженци. Може да се каже, че е и практично, като пример гравиране на датата на сватбата. Също така предимство е и уникалността на пръстените.

Думите съпруг и съпруга произхождат от стари български думи. Коренът е “пранга” – верига, халка. Защото двамата съпрузи са свързани с брачна верига, носят брачна халка за цял живот.

Стъпката към красивия маникюр започва с грижа за кожата на ръцете. Това важи с пълна сила и за най-важния ден от живота на жената.

За направата на едни добър грим е нужно преди всичко много добро цветоусещане. За важен ден като сватбата, грима не само трябва да бъде направен добре, той трябва да изразява индивидуалността на булката.

Боби Браун, професионален коафьор и гримьор, представя своите съвети за грим за булки за тази година. Според нея булката трябва да бъде ослепителна.

За да изглежда лицето Ви отпочинало и без следи от стреса е необходимо да положите някои специални грижи за себе си. Опитайте се да спите повече дните и нощите преди сватбата, погрижете се за нормалното хидратиране на кожата си и пийте поне по два литра вода на ден.

Кога трябва да направя проба на прическата за сватбата?

Най-добре пробата на сватбената прическа да стане между един месец и двадесет дни преди сватбата и да съвпадне по време с последната проба на роклята.

Обичаят да се подари пръстен на момичето при предложението за брак произлиза още от Стария Завет. Този символ винаги е бил свързан с църквата, а още повече когато през XIX век папа Николас I е обявил подаряването на пръстен на момичето за официално обявяване на бъдещата сватба.

Всяко малко момиченце си мечтае един ден да бъде булка – с ослепително бяла рокля и много къдри и воали. Малко по малко с възрастта тази мечта се трансформира, а тук-там съвсем избледнява, но все още повечето жени тръгват към олтара с надеждата и желанието, че този ден ще бъдат най-красивите.

Планирайки зимна сватба, особено в по-студените месеци, вие може да изберете вашата рокля съобразно модните тенденции на сезона. Освен красива роклята трябва да съхрани и вашето чувство за удобство, като това може да бъде умело постигнато с подходящите за сезона материи и платове.

Голяма част от бъдещите булки се сблъскват за първи път със света на платовете, когато дойде време да избират своя сватбена рокля. Имена като коприна, сатен, кадифе, брокат, дантела – говорят за изисканост и царски разкош.

Най-важната част от сватбения тоалет, след самата булчинска рокля, е воалът. Ето няколко насоки, които да ви помогнат да направите точния избор на булчински воал.

И така, вече имате подходящия мъж, рокля, цветя, избрали сте си прическа. Какво остава – гримът. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да изглеждате прелестна на вашата сватба – от излизането от вкъщи, до края на вълнуващия ден.

Неизменна част от официалното мъжко облекло, моден аксесоар, бижу или афиш на собствената индивидуалност?

Тя е неразделно свързана с безупречната мъжка елегантност. Нейният избор винаги е доставял радост и удоволствие. Тя е онзи елемент от мъжката мода, при който може да си позволим най-много свобода и екстравагантност.

Нежните природни ухания галят сетивата, създават хармония и изпълват живота с радост, но като повечето красиви чудеса на природата, са неуловими и кратки. В стремежа си да запазят скъпоценните ухания и да им се наслаждават винаги, хората са уловили ароматите и са ги превърнали в парфюми.

За дълготрайно червило

Нанесете молива върху целите устни, не само около тях. Върху него сложете червилото и след това отново очертайте устните с молив. Използвайте червила, които изглеждат "матови" за по-дълготраен ефект.

За дълготрайни сенки

Нанесете коректор върху клепачите си, преди да нанесете сенките.

За да подберете аксесоар, с който ще украсите главата си е необходимо да сте избрали булчинската рокля. В зависимост от модела и цвета й може да пробвате варианти и да се спрете на най-удачния. Ако роклята Ви е с много орнаменти е подходяща по-изчистена украса и обратното - на семпъл тоалет отива по-богат и пищен аксесоар.

В деня на сватбата може да не ви потрябва портомонето, ключовете, органайзера или всички останали неизброими неща, които съдържа една дамска чанта.