Подготовка

Дни, в които не се извършват венчавки:

Казахте "да" – а сега какво? Тук можете да прочетете първите задачи, които трябва да изпълните, за да получите сватбата, която винаги сте желали.

Една бъдеща булка иска всичко да е безупречно на сватбения ден, особено как ще изглежда. Та нали всички погледи ще бъдат приковани към нейната особа.

Вижте най-пълния списък с всичко необходимо за сватбеното тържество! Ако винаги сте се чудили какво трябва да купите или да намерите това е точно за вас.

Подробно изброихме за всички младоженци какво трябва да се носи на различните места, така че да не забравите нищо. Едно от най-неприятните моменти, които могат спокойно да се избегнат е да се забрави някоя малка, но важна подробност - аксесоар или документ.

Никак не е лесно да се планира и организира една сватба. Свързано е с много действия и още повече с хвърляне на пари насам-натам. Един съвет от мен, не споменавайте думата сватба, когато може да си го спестите.

В първата част на статията (Правила при планиране: 10 най-често допускани грешки - част 1) Ви предупредихме за 5 от най-често срещаните грешки при планиране, а именно:

Булките са просто хора – и неминуемо правят грешки. Това не е такъв проблем. Но тъй като постоянно слушаме за някои най-често допускани грешки, си помислихме защо да не ви дадем напътствия?

Да организираш сватба е нелека задача. А да подготвиш собствената си сватба и да я направиш такава, каквато винаги си мечтала, е още по-трудно. Надявам се този материал да ви помогне да се справите по-лесно с това предизвикателство и да отговори поне на част от въпросите, които неизменно ще изникват.

„Човек, дори и добре да живее, се жени...” Дори да мърморим от жените, ние мъжете знаем, че без тях не можем и, ако сме от щастливо влюбените, идва момент, в който не можем без една единствена. Тогава, опиянени от любов и страст, идва моментът с предложението за брак.

Прочетете още:

Бракът се осъществява с Божията намеса... И това не са само красиви думи, самият живот го потвърждава. Всеки си има своите причини, за да каже “да” в ритуалната зала – хората не се събират случайно, пък не се и разделят също случайно.

Намерили сте мъж на вашите мечти.Сексуалното напрежение на подтисканото желание достига връхната си точка, определяте датата на страстната нощ и ...

Ето няколко съвета и предложения които да направите три дни преди голямата нощ, за да бъдете изрядна и блестяща.

Планирате сватба през лятото и все още се колебаете каква рокля да изберете, за да бъдете неотразима, модерна и различна. Представяме ви тенденциите, които господстват този сезон.

Сватбата несъмнено е радостно събитие, съперничещо си само с погребението по популярност с единствената разлика, че малцина имат късмета да повторят опелото си.

Как да забавлявате вашите малки гости? Имаме 15 страхотни идеи.

Представете си вашето сватбено тържество. Виждате себе си, своята половинка, най-добрите приятели и близките си – и 30 крещящи деца, които се пързалят по дансинга и се замерват с парчета торта. Обичате семейството и приятелите си, но ви се иска – само този път – те да нямаха толкова много хлапета. Ето решението: включете ги в събитието с някакви детски забавления. Тези 15 съвета ще направят щастливи всички малчугани – а вас спокойни, уверени и сигурни.

Поканени сте за кръстник на сватба. Трябва да произнесете реч и това ви притеснява. Ами сега?!

Няма страшно, ще се справите, а дори може толкова да ви хареса, че да станете първите в света професионални кумове.

Някога хората са се женели веднъж и за цял живот. Затова битувал изразът "Сватба - съдба" и към тази важна крачка хората се отнасяли с цялата отговорност, стараейки се да спазват за сватбата многобройни суеверия и поверия, които и днес могат да направят семейния живот щастлив.

Какво е това чудо шаферка? Защо е необходима преди и по време на сватбата? Защо винаги са по няколко? Ето отговорите на тези и редица други въпроси, синтезирани в няколко минути видео: (на английски)

Няколко трика, които ще ви помогнат в случай, че не разполагате с много средства или прости искате да спестите или се лишите от някои детайли:

Роднинските връзки са сложно нещо. Не е лека и задачата да се реши кой къде ще седи по време на церемонията. Но сега вече не е така: ние сме тук за да помогнем.

Датата на сватбата е определена – няколко месеца до Големия ден. Предстои сериозна подготовка, взимане на не едно решение, много трепети и вълнения и разбира се, не малко нерви. Тук идва моментът да прецените, имате ли нужда от услугите и помощта на сватбена агенция или ще действате сами.

Предлагаме Ви още идеи за сватбени пожелания. На тази страница сме събрали тези от тях, които са подходящи за поздравителни картички за сватба. Можете да ги използвате както са, или да ги промените както Ви хрумне. Бъдете оригинални. Погледнете и тук - Пожелания за сватба.

Tой най-сетне се е решил да постави свободата си в краката ти и годежен пръстен на ръката ти! Честито:) Имаш пълни основания да зарежеш всички мрачни мисли и да изпаднеш в дива еуфория! Но!… хайде да не е чак дива, става ли?

Не е нужно да похарчите цяло състояние, за да превърнете сватбата си в уникално и незабравимо изживяване. Напротив напоследък най-лъскавите церемонии, на които сме присъствали, често предизвикват по-скоро иронични усмивки, отколкото възторг сред гостите и без да искат, се вписват перфектно в главата „откровен кич“. Къде-къде по-добре е този специален ден да носи твоя личен почерк и да бъде прекрасен повод приятели и роднини да си прекарат вихрено и да запазят цветни спомени за дълго след това. Ето малко подсказване от нас, оттам нататък сте Вие с бъдещата Ви законна половинка. Не забравяйте да освободите въображението си, защото това е вашият звезден миг и единствено вие имате правото да сте негови режисьори.

Конкурс БУЛКА НА ГОДИНАТА
на списание "Булка"

Съдбата ви е срещнала с Голямата Любов и вашата сватба е вече факт!

Сватбената програма е една от тези малки подробности, които допринасят още мъничко свежест във вашия Голям ден.

Да отидем на сватба облечени в строго черно е нещо забранено в протокола според закона на сватбите, още повече, ако говорим за дневна сватба. Ако сватбата ще се състои вечерта е позволена комбинация от черно с друг цвят или аксесоар, като например роклята или блузата да са ви в черно и с деколте ще изглеждате много елегантен плюс подходящо колие на врата ви и вдигната коса ще изглеждате доста женствена и… коментирана (в добрия смисъл.

Предлагаме Ви няколко идеи за сватбени пожелания. Можете да ги използвате както са, или да ги използвате като идея за собствени сватбени поздравления, за да не се получат повторения с другите пожелаващи :)

Смехът е здраве, а да се каже нещо наситено с хумор на точното място и точното време може да спомогне да се разчупи леда и мълчанието.

За да започнете отнякъде планирането и организацията на сватбата, препоръчваме ви да отговорите на следните въпроси:

Ще се оженим само с граждански брак или и с църковен?

(подробности можете да намерите в статията за граждански и църковен брак)

Кога ще бъде сватбата?

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. Разбира се, тези съвети важат за по-големите шаферки.